Marion Evers, Uw Mediator

Ik maakte voor het eerst kennis met mediation tijdens mijn studie psychologie. Wat mij bijzonder aantrekt in mediation is dat je zeggenschap over je situatie kan krijgen. Empowerment.

Wanneer je midden in een conflict zit, voel je je vaak machteloos en niet begrepen, niet gehoord ook. Met mediation krijg je de mogelijkheid om, niet zelden voor het eerst, aan de ander jouw kant van het verhaal te vertellen. En andersom…’t Proces is minstens zo belangrijk als de oplossing van het conflict. Ik vind het mooi om mensen weer écht mét elkaar laten praten dan over elkaar laten praten. Energie steken in de oplossing van het conflict i.p.v. het in stand houden van het conflict. Energie steken in de toekomst i.p.v. blijven hangen in het verleden. Zeker wanneer het gaat over een echtscheiding en er zijn kinderen bij betrokken. Dan is goede communicatie van essentieel belang. Je blijft altijd ouders van de kinderen. En wanneer ik heb kunnen bijdragen aan een situatie waarin mensen als partners uit elkaar zijn gegaan maar als ouders nog heel goed met elkaar kunnen overleggen, ben ik een blij mens.

Mocht u na het lezen van mijn site een afspraak willen maken voor een gratis kennismakingsgesprek of wilt u meer informatie, neem dan contact op.